Τοποθεσία Villa Pipini

Ο Λιμένας είναι η πρωτεύουσα της Θάσου και βρίσκεται στα βόρεια του νησιού. Η Villa Pipini βρίσκεται πολύ κοντά τόσο στο λιμάνι όσο και στο κέντρο. Επίσης είναι πολύ κοντά και στη στάση των λεωφορείων που θα σας μεταφέρουν σε όλο το νησί. Εκτός από την υπέροχη πισίνα της Villa Pipini σε πολύ κοντινή απόσταση θα βρείτε και παραλίες με υπέροχη αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά. Επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση θα βρείτε σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και καφετέριες.

Η Θάσος εκτός από νησί σπάνιας ομορφιάς λόγω της βλάστησης και των υπέροχων παραλιών, διαθέτει και πλούσια ιστορία. Γι’ αυτό μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Λιμένα και το αρχαιολογικό μουσείο.

Το μουσείο συγκαταλέγεται σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της βόρειας Ελλάδας και το σημαντικότερο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η έκθεση του Μουσείου της Θάσου περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα από τα ιστορικά έως και τα βυζαντινά χρόνια.

Το αρχαίο θέατρο που βρίσκεται στην ακρόπολη της Θάσου, κάθε καλοκαίρι από το 2002, φιλοξενεί το πετυχημένο καλλιτεχνικό Φεστιβάλ της περιοχής. Το θέατρο της Θάσου υπήρχε από τον 5ο αι. π.Χ., αυτό όμως που βλέπει ο επισκέπτης είναι η ρωμαϊκή του φάση, όταν πια έχει γίνει χώρος παραστάσεων ναυμαχιών και κυνηγεσίων. Η πρώτη ανασκαφή έγινε από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή το 1921 και αποκάλυψε το κοίλο του θεάτρου, την ορχήστρα, τις παρόδους και τμήμα της σκηνής του.

Επίσης σε όλο το νησί θα βρείτε υπέροχες παραλίες και γραφικά χωριά που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε.